Topsport

Olympische diciplines Trap & Skeet

Selectiecriteria

Deelname aan Internationale wedstrijden zoals, EK-WK-ISSF World Cup-ISSF Grand Prix, kan enkel en alleen als de atleet tot het Team Belgium behoort. Dit kan alleen door aan de Selectiecriteria te voldoen.

De eerste stap hier is deelnemen aan de selectiewedstrijden die voorgedragen worden door de “Commissie Hoog Niveau”. Deze criteria zijn opgesteld en goedgekeurd door alle Belgische Federaties, RBSSF (URSTB/KVBS/KVBSV) & FBTC-BFK & VSK.

                                  winners5

 

Deelnemen

Atleten die willen deelnemen aan deze wedstrijden moeten zich opgeven bij hun respectievelijke Technische Directeur Topsport. Deadline 31 januari.

Eens een VSK atleet tot het “Team Belgium” behoort, zal hij de "gedragscode atleten” onderschrijven, toepassen en naleven.

Nationale selectie criteria

Selectie punten 2025

Belgian  Ranking 1/07

Internationale selectie wedstrijden 2024

 

fbtc bfk kleischietclub België

 

Olympische spelen

Om de vier jaar zijn de Olympische Spelen gepland, om hiervoor in aanmerking te komen moet men Quota plaatsen verdienen/winnen. Deze zijn meestal te winnen op EK’s en WK’s, Final Olympic Qualification Championship en één via de World Ranking. Ook hier is een charter opgesteld om uitzonderlijke situaties uit te klaren.

World Ranking TRAP

Quota Places, waar te winnen

Niet olympische disciplines

Compak – Jachtparcours – Fosse Americaine – Fosse Universelle – ZZ
English Sporting – Dubbel Trap – Down the line – Jachtskeet – Sportskeet

Voor de NIET OLYMPISCHE disciplines is er een jaarlijks budgetje voorzien om VSK atleten met goede resultaten tegemoet te komen in hun onkosten. We spreken hier over een EK of WK.

Atleten moeten zich wel aanmelden in het voorseizoen op deze pagina.

  • tussenkomsten worden behandeld door Dirco Klei/Doel
  • deadline telkens eind november